In de Media


Het Klassenfeestje op De singel (Kinderpostzegels, 2019)

Kinderpostzegels geeft school uit Leiden klassenfeestje voor ruim 30 jaar meedoen!

Vandaag vierde Kinderpostzegels een feestje met Basisschool De Singel uit Leiden! Deze school doet namelijk al ruim 30 jaar mee aan de Kinderpostzegelactie. 

Op deze school zitten kinderen die de Nederlandse taal (nog) niet optimaal beheersen, een ontwikkelachterstand hebben of in armoede leven. Kinderpostzegels gaf hen daarom een klassenfeestje voor de hele klas: hiermee wordt sociale uitsluiting tegengegaan. Met eenvoudige ouderwetse spelletjes in een modern jasje vermaken de kinderen zich: eierlopen, stoelendans en kleurenbingo. 


Klassenfeestjes op RTV Noord

Klassenfeestjes is volop in de belangstelling. Waar wij erg trots op zijn! Vanochtend verscheen Elin Hondebrink van Klassenfeestjes op RTV Noord om te vertellen over het project.

Luister de uitzending hier terug.

Elin is te horen vanaf de 20ste minuut


Klassenfeestjes nu ook gratis in het Trefpunt in Beijum!

In Groningen zijn er inmiddels twaalf locaties waar gratis gebruikt van gemaakt kan worden bij het organiseren van een feestje voor de hele klas. Het Trefpunt in Beijum heeft zich hier nu ook bij aangesloten! Wil je een Klassenfeestje organiseren in het Trefpunt? Neem dan contact op met Ricardo Mulder de beheerder van het Trefpunt (receptie@trefpuntbeijum.nl of 06-16811279).


Winnaar beste idee tegen ongelijkheid in de klas  

Obs  Twekkelerveld had het beste idee om alle kinderen in de klas gelijke kansen te bieden, namelijk de Heldenreis. Deze training bestaat uit uitdagende oefeningen waarbij de leerlingen kennismaken met weerbaarheid, verantwoordelijkheid en andere eigenschappen die ervoor zorgen dat ze zich held mogen noemen. 

Met dit beste idee heeft de school een klassenfeestje en een cheque van €5000,-  gewonnen om het idee verder uit te werken. 

Wij wensen de leerlingen van obs Twekkelerveld een gezellig klassenfeestje toe en hopen dat er vele klassenfeestjes mogen volgen!


Wat doe jij tegen kansenongelijkheid in de klas?

Wij zijn de hoofdprijs! Bij een wedstrijd voor meesters en juffen. De meester of juf die het beste idee instuurt om kansenongelijkheid tegen te gaan, wint een feest voor zijn of haar hele klas. En hoewel wij van Klassenfeestjes niet zo van de wedstrijden voor kinderen zijn (waarbij je immers altijd verliezers hebt), vinden we dit heel mooi! Want als het lukt om kansenongelijkheid te verminderen, dan wint iedereen! 


Lars en Ben gaven een klassenfeestje voor alle kinderen uit de klas!

Een tijdje terug zei Lars: “Als ik mijn feestje geef, mag iedereen komen!”, nadat hij niet mee mocht met zijn moeder naar een babyshower.

Een half jaar later was het zover, samen met Ben gaf Lars een Klassenfeestje in Partycentrum de Halte te Niekerk. En wat waren alle kinderen verheugd dat iedereen mocht komen! 

 


Wie bepaalt wie er op het kinderfeestje mag komen?

Trouw (20 februari 2019)

Voor veel kinderen is het verjaardagsfeestje elk jaar  een hoogtepunt. Stel dat je dochter of zoon een kind uit wilt nodig, die jij er als ouder liever niet bij hebt. Wie bepaalt wie er op het feestje mag komen?  Lees het artikel dat in de Trouw verscheen, geschreven door Cindy Cloin. 


Interview Wim Venema op radio Noord

Radio Noord (07 februari 2019)

Interview met Wim Venema van het project Klassenfeestjes. Waarom is het project Klassenfeestjes opgericht, hoe komen we aan de locaties en wat is het nut van een draaiboek? Luister hier het interview met Wim Venema. 


BSV's en SKSG stellen gratis ruimte beschikbaar voor kinderfeestjes

Groninger Gezinsbode (06 februari 2019)

Buurt- en speeltuinverenigingen (BSV's) en Stichting Kinderopvang Stad Groningen uit Groningen stellen gratis ruimte beschikbaar voor kinderfeestjes.


Gratis zaalruimte voor 3 klassenfeestjes in Niekerk

Westerkwartier (31 januari 2019)

Het is de laatste tijd veel in het nieuws: klassenfeestjes. Het idee komt uit de koker van gedragswetenschapper Laura Batstra en muziekleraar Wim Venema en begon een jaar geleden vorm te krijgen door een subsidie van Stichting Kinderpostzegels.Stichting Kinderpostzegels en Nationaal Schoolontbijt steunen Klassenfeestproject: de kracht van de eenvoud

Rijksuniversiteit Groningen (29 januari 2019)

Het Klassenfeestproject onder leiding van Laura Batstra van de Rijksuniversiteit Groningen, faculteit Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen is gekozen tot hét goede doel van het Nationaal Schoolontbijt 2018! Dit betekent dat het door het Schoolontbijt ingezamelde bedrag van 34.000 euro ten goede komt aan het klassenfeestinitiatief. Stichting Kinderpostzegels besloot het bedrag aan te vullen tot 50.000 euro. Als dat geen reden is voor een feestje!Zuidhorns ‘klasseninitiatief’ raast door Nederland én België

destreekkrant.nu (04 december 2018)

Het zal je maar gebeuren; een kinderlijk eenvoudig idee wordt beloond met een solide subsidie van Stichting Kinderpostzegels en vervolgens wordt je project verkozen tot goed doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Radio, TV en een aantal grote dagbladen pikten het nieuws op over het project Klassenfeestjes. Tijd dus voor een paar vragen aan één van de initiatiefnemers, muziekleraar Wim Venema die aan de wieg van de inclusieve klassenfeestjes heeft gestaan.

 


DE STRIJD VAN LAURA BATSTRA - Dat kind is anders? Nou en?

ukkrant.nl (26 november 2018)

In een tijd dat de meeste mensen vooral bezig zijn zichzelf te ontwikkelen, roeit RUG-pedagoge Laura Batstra koppig tegen de stroom in. ‘Hoe komt het toch dat veel andere mensen zoveel met zichzelf en hun eigen gebroed bezig zijn?’Maak elk kind gelukkig

standaard.be (07 november 2018)

Als je kind verjaart, evenveel klasgenootjes uitnodigen op het verjaardagsfeestje als zijn of haar leeftijd: het is een gewoonte in veel Vlaamse gezinnen. Alleen, zo valt een rist kinderen - die bijvoorbeeld té druk, ­té verlegen of Nederlandsonkundig zijn - altijd uit de boot. Organiseer dus feestjes voor de hele klas, zegt het nieuwe handboek ‘Klassenfeestjes voor Iedereen’. ‘Je kind krijgt meer uitnodigingen terug en ­bovendien is het goedkoper.’
Wat vinden kinderen van Klassenfeestjes?

RTL Nieuws (05 november 2018)

Verjaardagsfeestjes kunnen een heet hangijzer zijn: wie nodig je wel uit, en wie niet? Een onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen stelt voor om ook af en toe de hele klas uit te nodigen, zodat niemand wordt buitengesloten. Wat vinden kinderen ervan?

 

 


Kinderfeest voor zeven vriendjes? Nee joh, voor de hele klas!

ad.nl (05 november 2018)

Het leidt tot verdriet, woede en spanningen: kinderen die nooit worden uitgenodigd voor een kinderfeestje. Vandaag verschijnt een handboek met tips om het over een andere boeg te gooien. Als in elke klas één keer per jaar een leerling de verjaardag viert met de hele klas, krijgen alle kinderen in ieder geval elk schooljaar een uitnodiging.


Project in buurthuizen: verjaardag vieren met de hele klas

dvhn.nl (05 november 2018)

In acht buurthuizen en twee kinderdagverblijven in de gemeente Groningen kunnen kinderen volgend jaar hun verjaardag vieren met hun hele klas.


Kinderfeestje met de hele klas: niemand voelt zich ...

nos.nl (15 oktober 2017)

Een nieuwe schooldag. Vol frisse moed wandel je naar de basisschool. Aangekomen op het schoolplein zie je dat een van je klasgenootjes enveloppen aan het uitdelen is ...


Klassenfeestproject in de picture - Westerkwartier

www.het-westerkwartier.nl (25 oktober 2017)

ZUIDHORN/NIEKERK – Het klassenfeestproject van de Zuidhorners Wim Venema en Laura Batstra trok deze maand landelijk de aandacht in de media.

           beeld ANP, Marcel van Hoorn


Klassenfeest laat buitenbeentje niet aan de zijlijn staan

www.rd.nl (17 oktober 2017)

Organiseer één of twee keer per jaar een klassenfeest, zodat buitenbeentjes niet buiten de boot vallen. Die oproep doet Laura Batstra, onderzoekster en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), aan ouders van kinderen op de basisschool.Max (10) viert zijn kinderfeestje met zijn hele klas

nos.nl (15 oktober 2017)

Max viert zijn kinderfeestje met zijn hele klas


Bijzonder project tegen buitensluiten kinderen

destreekkrant.nu (11 april 2017)

NIEKERK/ZUIDHORN – Het is de nachtmerrie van veel ouders: alle kinderen uit de klas van zoon- of dochterlief uitnodigen voor het jaarlijkse verjaardagspartijtje.


Nieuws van het Klassenfeestjes team

05-11-2018

Klassenfeestjes gaan landelijk als goed doel van het Nationaal Schoolontbijt! Vandaag is de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt. In deze week schuiven een half miljoen kinderen op 2.500 basisscholen aan de ontbijttafel en leren ze alles over de beste start van de dag. Elk jaar kiest het Schoolontbijt een goed doel om te sponsoren en dit jaar is dat ons project: Klassenfeestjes!


Kinderfeestjes waar elk kind welkom is

hetkind.org (21 maart 2017)

De Groningse Laura Batstra, universitair hoofddocent orthopedagogiek, ontmoette op een kinderfeestje van haar zoon een meisje dat nog nooit eerder op een feestje ...


Geen kind meer buitengesloten bij Groningse kinderfeestjes ...

www.dvhn.nl (20 maart 2017)

In bijna elke klas zijn ze te vinden. Kinderen die buiten de boot vallen. Als klasgenoten hun verjaardagsfeestje vieren, zijn zij er stelselmatig niet bij. Dat geeft ...